Ostatnio: nigdy

Darmowe galerie dla serwisów aukcyjnych

Składniki:

Porcje:

4

20 szt. herbatniki kakaowe namoczone w mleku

500 g Nutella

50-60 szt. herbatniki maślane namoczone w mleku

600 ml śmietanka 30%

2 1/2 łyżki masło

2 łyżki miód

2 szklanki mleko w proszku

500 g mascarpone

100 g orzechy włoskie posiekane

Sposób przygotowania:

W blaszce ułóż warstwę herbatników kakaowych namoczonych w mleku. Następnie nasmaruj je 6 łyżkami Nutelli. Ułóż warstwę herbatników maślanych namoczonych w mleku.

W blaszce ułóż warstwę herbatników kakaowych namoczonych w mleku. Następnie nasmaruj je 6 łyżkami Nutelli. Ułóż warstwę herbatników maślanych namoczonych w mleku.

Do rondelka wlej 200 ml śmietanki 30%, miód, masło i mleko w proszku. Cały czas mieszając, podgrzewaj tak długo, aż wszystkie składniki się rozpuszczą. Następnie zdejmij rondelek z ognia i dodaj do niego posiekane orzechy laskowe oraz 125 g serka mascarpone.

Do rondelka wlej 200 ml śmietanki 30%, miód, masło i mleko w proszku. Cały czas mieszając, podgrzewaj tak długo, aż wszystkie składniki się rozpuszczą. Następnie zdejmij rondelek z ognia i dodaj do niego posiekane orzechy laskowe oraz 125 g serka mascarpone.

Za pomocą miksera ubij na sztywno 200 ml śmietanki. Następnie dodaj do niej 125 serka mascarpone i dobrze wymieszaj. Dodaj masę do rondelka i dobrze wszystko wymieszaj.

Za pomocą miksera ubij na sztywno 200 ml śmietanki. Następnie dodaj do niej 125 serka mascarpone i dobrze wymieszaj. Dodaj masę do rondelka i dobrze wszystko wymieszaj.

Zawartość rondelka przelej do blaszki i ułóż kolejną warstwę herbatników maślanych namoczonych w mleku.

Zawartość rondelka przelej do blaszki i ułóż kolejną warstwę herbatników maślanych namoczonych w mleku.

Za pomocą miksera ubij na sztywno 200 ml śmietanki 30%. Następnie dodaj 250 g serka mascarpone i 350 g Nutelli. Dokładnie wszystko wymieszaj.

Za pomocą miksera ubij na sztywno 200 ml śmietanki 30%. Następnie dodaj 250 g serka mascarpone i 350 g Nutelli. Dokładnie wszystko wymieszaj.

Uzyskaną masę wlej do blaszki i wygładź jej wierzch. Włóż do lodówki na minimum 4 godziny.

Uzyskaną masę wlej do blaszki i wygładź jej wierzch. Włóż do lodówki na minimum 4 godziny.

Po 4 godzinach wyjmij gotowe ciasto z lodówki i pokrój je na kawałki.

Po 4 godzinach wyjmij gotowe ciasto z lodówki i pokrój je na kawałki.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Dodajesz komentarz anonimowo. Zaloguj się.

Dodajesz komentarz anonimowo. Aby komentować pod własnym pseudonimem włącz profil publiczny w ustawieniach.

Autor:
Treść:

Aby przesłać formularz, musisz mieć włączony w przeglądarce Javascript. Jeżeli nie masz, przepisz wspak tekst eyleqs6nbm:

Wykop

Korzystanie z serwisu oznacza akceptację Regulaminu. Copyright – 1999-2017 INTERIA.PL , wszystkie prawa zastrzeżone.