Ostatnio: nigdy

Darmowe galerie dla serwisów aukcyjnych

Spirulina Platensis bogata jest w cenne, niezbędne do życia aminokwasy. Pod względem zawartości białka przewyższa nawet trzy krotnie mięso, ryby czy drób, ponieważ choć to niewiarygodne składa się aż w 65% z białka. Dla dobrej przemiany materii Matka Natura skoncentrowała w spirulinie liczne witaminy. Nasza alga spirulina jest źródłem beta-karotenu, a zawiera go 14-razy więcej niż marchew. Pozostałe witaminy to komplet witamin z grupy B oraz witamina C i E. Bogactwu witamin towarzyszy szeroka paleta substancji mineralnych i mikroelementów jak np. magnez, wapń, żelazo, potas, cynk, chrom, lit, mangan i wiele innych. Oprócz aminokwasów, minerałów i witamin, których nasz organizm sam nie potrafi wytwarzać, należy mu dostarczać z pożywieniem niezbędne, wielokrotnie nasycone kwasy tłuszczowe. Należą do nich kwas linolowy i linolenowy, obecnie w spirulinie w dużych ilościach.

Wykop

Korzystanie z serwisu oznacza akceptację Regulaminu. Copyright – 1999-2017 INTERIA.PL , wszystkie prawa zastrzeżone.